Naiset, Naisten Kakkonen

Kanu - Ysikaks FC-92   3 - 0

Keskuskenttä, Kauhava

Naisten kohentuneet pelisuoritukset eivät riittäneet avaamaan pistetiliä

Naisten joukkue matkusti lauantaina Kauhavan Kanuunan vieraaksi. Lyhyen harjoittelutauon jäljiltä Ysikaks lähti ennakkoluulottomasti haastamaan kotijoukkuetta. Jo keväällä naiset vierailivat Kauhavalla harjoitusottelun merkeissä, joten pelaajilla oli poikkeuksellisesti ennakkotietoja vastustajasta. Sarjassa toiseksi sijoittunut Kanu pelasi odotettavasti vahvaa ja nopeaa peliään.

Jo ottelun ensisekunnit kertoivat iltapäivän menon suunnan, kun kotijoukkue pyrki yllättämään maalivahti Emma Niemelän (LukkoPro Oy) 60 metrisellä kaukolaukauksella suoraan aloituspotkusta. Niemelä kuitenkin liimasi pallon varmasti syleilyynsä. Ensimmäinen puoliaika tarjosi kotiyleisölle viihdyttävää ja hyvätasoista jalkapalloa molempien joukkueiden rakennellessa maalipaikkoja lähes vuorotahtiin. Pelin alussa Ysikaks oli jälleen hieman hukassa, kun omat pelaajat ei tahtoneet löytyä. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Ysikaks onnistui torppaamaan Kanun laadukasta pelin rakentelua selvästi ylempänä. Ysikaks onnistui hyödyntämään hyökkäyksissään nousevia laitapuolustajia ja rakentamaan siten myös hitaita hyökkäyksiä. Hallintaan ja pelin johtamiseen tottunut kotijoukkue joutui kerta toisensa jälkeen pettymään, kun hyvin pelannut puolustuslinja tai viimeistään paraatitorjuntoja esittänyt Niemelä, onnistui säilyttämään nollapelin koko ensimmäisen puoliskon ajan. Kotijoukkueen valmennusjohdon tyytymättömyys omien suorituksiin kertoi selvästi siitä, että Ysikaks onnistui jälleen haastamaan sarjan kärkijoukkueen. Ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomassa tasatilanteessa.

Vierasjoukkueen kannalta toinen puoliaika alkoi nihkeästi ja kotijoukkue onnistui rakentelemaan tukun hyviä maalintekopaikkoja. Ysikaks koki jälleen synkän viisiminuuttisen, jolloin peli oli hetkessä 2-0 kotijoukkueelle. Niemelä yllätettiin täysin vaarattoman näköisestä tilanteesta lähtevällä kaukolaukauksella ja vain viisi minuuttia myöhemmin keskikentällä pelannut Helena Hakala karkasi yksin läpi lisäämään johtoa. Vieraat eivät tästä lannistuneet, vaan onnistui tarjoamaan kovaa peliä Kauhavalle loppuun saakka. Takaa-ajo oli hienoa taistelua vierasjoukkueelta. Harmillinen oma maali saatiin aikaiseksi, muttei ottelu siihen kaatunut, vaan tsemppi ja taistelu jatkui pelin päätösvihellykseen saakka.

Päävalmentaja Niko Aihion sanoin Ysikaks on parantanut suorituksiaan peli kerrallaan. Peliin ollaan löydetty lisää kovuutta ja pelin rakentelu on hyvin nousujohteista. Naiset selkeästi pystyvät tarjoamaan vastustajilleen haastetta ja kovatempoista peliä. Usko joukkueessa säilyy, että vielä tämä työ palkitaan!

Seuraava kakkosen peli pelataan jo ensi torstaina (29.7.) kotiyleisölle DEN-areenalla, kun KF10 saapuu Nivalaan taistelemaan molemmille joukkueille hyvin tärkeistä pisteistä!

Kuva: Päivikki Turunen

Tilastot
Kanu

3 - 0

(0-0)
52'MaaliMartonen Elina
56'MaaliHakala Helena