Erotuomarikoulutus mahdollistaa kesätyötä 2009 tai aiemmin syntyneille
Ysikaks NivalaJulkaistu: 07.04.2024 17.20

Erotuomarikoulutus mahdollistaa kesätyötä 2009 tai aiemmin syntyneille

Moi,

Jalkapallopelaajien /-joukkueiden määrä on kasvanut positiivisesti. Kasvun myötä tarvitsemme myös uusia jalkapalloerotuomareita. Moni nykyisistä erotuomareista on entisiä tai nykyisiä pelaajia, muita jalkapalloaktiiveja tai muuten toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä.

Järjestämme lauantaina 20.4. uusien jalkapalloerotuomareiden peruskoulutuksen lähikoulutuksen Ylivieskassa. Peruskoulutus sisältää kokonaisuudessaan itseopiskelun, varsinaisen lähikoulutuksen sekä käytännön kenttäkoulutuksen. Oman aikataulun mukaan suoritettavassa itseopiskelussa käydään läpi helpommat säännöt. Lähikoulutuksessa käydään läpi vaikeammat jalkapallosäännöt. Koulutuksessa saa myös käsityksen siitä mitä erotuomarina toimiminen on. Ylivieskan peruskoulutus järjestetään klo 10:00 – 18:00 välisenä aikana. Varsinainen koulutus järjestetään Ylivieskassa, Ylivieskan liikuntakeskuksen Talkkari-kokoustilassa. Peruskoulutuksen suorittamisen jälkeen osallistujat voivat toimia jalkapalloerotuomareina yli 12-vuotiaiden virallisissa otteluissa. Myöhemmin tutustumisotteluissa uudet erotuomarit pääsevät kokeilemaan erotuomarina toimimista kokeneemman erotuomarin tai tarkkailijan tukemana.

Peruskoulutukset ovat tarkoitettu henkilöille, jotka eivät vielä toimi jalkapalloerotuomareina, vaikka halua ja kiinnostusta siihen olisi. Oli kiinnostus sitten yleisesti jalkapalloa, erotuomaritoimintaa ja näistä kumpaakin kohtaan, niin tämä voisi olla erinomainen tilaisuus kouluttautua erotuomariksi. Erotuomaritoiminta sopii hyvin pelaajille ja muille jalkapallon parissa toimiville. Se on melko vaivattomasti yhdistettävissä muiden rooleihin lajin parissa. Erotuomarit pystyvät hyvin joustavasti ilmoittamaan omat käytettävyytensä. Eli ilmoittamaan sen, milloin he voivat toimia erotuomareina ja milloin eivät. Koulutus johdattaa osallistujat jalkapallon sääntöihin, jotka ovat yksinkertaisia, mutta samalla monimuotoisia - kuten itse pelikin. Erotuomaritoiminta voi olla mielekäs sosiaalinen harrastus. Se voi olla tavoitteellista urheilua. Se voi tarjota mahdollisuuden pysyä lähellä lajia. Tai se voi tarjota uusia kokemuksia tai keinon pitää huolta omasta fyysisestä kunnosta. Ja siitä saa kohtuullisen korvauksen.

Koulutukseen hakemisen ehdot:

Vähintään tyydyttävä suomen tai ruotsin kielen taito

Vähintään 15 vuoden ikä vuoden 2024 aikana (on syntynyt 31.12.2009 tai sitä aiemmin)

Mahdollisuus lukea sähköpostia useamman kerran viikossa

Ymmärrys siitä, että koulutuksen hyväksytty suorittaminen edellyttää kaikkien peruskoulutuksen osa-alueiden suorittamista (sis. pakollisen Moodle-itseopiskelun) ja läsnäoloa koko lähikoulutuksen ajan. Tästä ei myönnetä poikkeuksia

Koulutuksen hallinnollinen maksu on 25 euroa. Se sisältää itse koulutuksen sekä varustepaketin (erotuomarimerkin, pillin, keltaisen ja punaisen kortin). Jos uudella erotuomarilla on jo varustepaketti, esimerkiksi hän on futsalerotuomari, niin maksu on 10 euroa.

Yleisesti lisätietoja ja itseopiskelun ilmoittautumisen löydät täältä:https://www.palloliitto.fi/tule-mukaan/ryhdy-tuomariksi-tai-pelinohjaajaksi

Ilmoittautuminen Ylivieskan peruskoulutukseen (20.4.): https://www.lyyti.in/jp_peruskoulutus_ylivieska_20_4_2024

Lisätietoja Ylivieskan peruskoulutuksesta saa Toni Pohjoismäeltä: toni.pohjoismaki@palloliitto.fi


Ystävällisin terveisin / Med vänliga hälsningar Roope Nutikka

Ysikaks Nivala ry

fc92nivala@gmail.com

DEN-areena Kydöntie 5, 85500 Nivala

Vastaanotamme e-laskuja

Verkkolaskuosoite 003709416029

Välittäjätunnus OKOYFIHH