Kakkosjoukkueen vauhtipeliä
Julkaistu: 30.05.2022 18.23

Pörinää, pauketta ja pallottelua

Lauantaina Nivalassa oli DEN-areenan liepeillä vipinää ja ääntä. Teollisuuskylästä kantautui pörinää ja pauketta, kun autot kiihdyttelivät kierroksiaan ja samaan aikaan Ysikakkosen miesten kakkosjoukkue valmistautui kohtaamaan LBK:n kakkosjoukkueen.

Nivalaisten taktiikka alkuminuuteilla oli käyttää laita-avauksia ja näin vapauttaa nopeat laiturit hyökkäyksiin, valitettavasti suurin osa avauksista kaarsi kierteellä sivurajan yli ja siihenpä ne yritykset sitten tylpistyivät. Maalilla Ari Ahola sujui notkeasti torjuntoihin niihin harvoihin hyökkäyksiin jotka puolustuksen läpi pääsivät.

Ensimmäinen takaisku nähtiin puolen tunnin pelin jälkeen, kulmapotkusta pallo puskettiin maalia kohti ja siitä jotenkin, kukaan ei osaa sanoa miten, mutta tolpasta pallo sai kimmokkeen, muutti täysin menosuuntaa ja vilahti maaliin, 0-1. Seitsemän minuutin jälkeen tästä aivan onneton jalanliikautus ilmeisesti suonenveto pohkeessa, osui palloon ja siitä niljakkaan märkä peliväline lipsahti Arin käsistä maaliin, 0-2.

Homma alkoi näyttää jo pahalta, panta kiristyi, hymy hyytyi, mutta vajaan kymmenen minuutin kiristelyn hiertäessä Aleksi Huhtala ryntäsi Larsmon puolustuksen läpi ja kavensi 1-2. Tämä olisi ollutkin hyvä tulos tauolle, vaan eiköhän nähty vielä outoa oudompi Islantilaisen jenkan vaihtoaskelpyörintä ja sen päätteeksi pallo olikin Nivalan maalissa 1-3.

Toisen jakson alkuun Larsmo sai vielä maalin ja karkasi kylmäävään 1-4 johtoon. Tässä vaiheessa kioskissa oli arvonta meneillään ja kentälle päin ei keretty edes vilkaista, joten ei ole hajuakaan miten tuo neljäs maali tehtiin. Vaan sehän ei tahtia haittaa, hyväksyttävä maali se kuitenkin tuomarin mielestä näytti olevan.

Peli rauhottui parinkymmenen minuutin ajaksi, kunnes Nivala sai kulmapotkun. Loppu olikin historiaa, pallo leijui lähelle maalia ja Jarkko Vierimaa oli täydellisesti oikealla paikalla ja kavennus 2-4 antoi toiveita tavoittaa karkumatka. Into syttyi kannustajien ja pelaajien silmiin roihun lailla, kun neljä minuuttia Jarkon maalista Rene Peltokangas huudatti yleisöä ja pelikavereita osumalla tilanteeksi 3-4.

Larsmon pojilla alkoi jo jalat tutista ja maalivahti rupesi taktisesti hautomaan palloa kainalossa turhan monen minuutin ajan, niinpä huudot "pallo liikkeelle" kaikuivat kiihkeään äänensävyyn. Paras tilanne tasoittaa saatiin, kun tuomari määräsi vapaapotkun suhteellisen läheltä maalia, lopputulos tästä oli kuitenkin vain vallaton sähellys sinne tänne, mutta ei maalia.

Vaikka Nivalan porukka yritti täysillä loppuun asti, oli loppuvihellyksen jälkeen totisinta totta, että tästä päivästä jäi häviö takataskuun. Tuhkaan ei kannata hautautua eikä tervaa mennä ostaan, peli oli hallinnassa, vastustajalla vain oli Hannu Hanhen tuuri, eikä sitä pelaamalla saa keneltäkään pois. Onhan tuhansia vuosia tiedetty, että onni yksillä, kesä kaikilla.