Unohtumaton kokemus
Julkaistu: 24.09.2023 21.49

Unohtumaton kokemus

HaNi United eli virallisesti Ysikaks Nivalan ja Haapajärven Kiilojen nollaysien YJ-joukkue sai pienimuotoisen lottovoiton, kun heidät kutsuttiin Palloliiton toimesta suorittamaan edustustehtävää tarunhohtoiselle Helsingin Olympiastadionille. Edessä olisi EM-karsintaottelu Suomi-Tanska. Ennen kaikkea päästäisiin lähietäisyydeltä näkemään Huuhkajat-tähtiä, kuten Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo ja Lukas Hradecky. Samat pelaajat, joiden edesottamuksia on vuosikaudet ihaillen seurattu.

Varhaisena sunnuntaiaamuna Ylivieskan rautatieasemalla oli silmin nähden jännittynyt tunnelma. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että nyt oli käynyt käsittämätön tuuri ja tätä mahdollisuutta ei haluttu jättää käyttämättä. Rohkeasti junan kyytiin ja matka kohti pääkaupunkiamme oli valmis alkamaan.

Olympiastadionin edustalla ehdittiin tutustua tapahtumatoriin, joka täyttyi sinivalkoisista väreistä, erilaisista myyntikojuista ja tapahtumapisteistä. Pian siirryttiin kuitenkin Tahko Pihkalan patsaalle, jossa Suomen Palloliiton edustaja Olli Seppälä toivotti joukkueen tervetulleeksi ja johdatti jännittyneen HaNi-joukon kohti stadionin viheriötä. Kentän ja kymmeniätuhansia ihmisiä vetävän katsomon avautuessa näkökenttään ymmärrettiin, että nyt ollaan todellakin asian ytimessä. Komeaa on DEN-areenallakin, mutta ihan tällaiseen ei Nivalassa ja Haapajärvellä oltu totuttu.

Ensimmäinen edustustehtävä oli Suomen ja Tanskan lippujen kantaminen alkuseremoniaan - toki tyylikkäästi Huuhkajien verryttelyasuihin puettuina. Kansallislaulujen kajahtaessa pojat saivat pidellä lippuja aivan maajoukkuemiesten edessä. Maamme-laulun päätyttyä siirryttiin nopeasti kohti seuraavaa tehtävää. Tämä tarkoitti pallopoikina toimimista. Alueet oli jaettu 12 eri kohtaan ja ohjeet oli tarkasti määritelty. Tarkkana pojat saivatkin olla, koska tehtävä vaati nopeaa reagointia ja sitä kautta toiminta vaikutti myös itse pelin sujuvuuteen.

Pojat hoitivat tehtävänsä mallikkaasti ja saivat tästä myös kiitokset Palloliitolta. Ottelu päättyi harmittavasti vierailijoiden 0-1 voittoon. Ottelun päätyttyä Huuhkajista Hradecky, Pohjanpalo ja Ivanov kävivät vielä heittämässä kopot kentän laitaan kerääntyneille pallopojille. Kokemus oli jotain niin ainutlaatuista, ettei tappiokaan lannistanut matkalaisia. Onhan kisapaikka edelleen Huuhkajien omissa käsissäkin.

Ottelun jälkeen suunnattiin kohti Pasilan asemaa ja yöjunalla kohti kotiseutuja. Unohtumaton matka, jota voi muistella vielä aikojen päästäkin.


Ysikaks Nivala ry

fc92nivala@gmail.com

DEN-areena Kydöntie 5, 85500 Nivala

Vastaanotamme e-laskuja

Verkkolaskuosoite 003709416029

Välittäjätunnus OKOYFIHH