Viimeisestä kotipelistä voitto
Julkaistu: 04.09.2021 19.31

Viimeisestä kotipelistä voitto

B-juniorieden syyskausi on kotiotteluiden osalta pelattu ja edessä vielä kaksi peliä. Syyskauden kotipeleissä on nähty huomattavasti parempaa peliä ja joukkueen peli on kulkenut lupaavasti kotona. Tämän ovat saaneet todistaa Karku/IK, VIFK ja nyt Sepsi. Ainoastaan Esseä vastaan joukkue on hävinnyt kotona. Tuossa pelissä joukkue esitti kuitenkin loistavaa pallon- ja pelinhallintaa, eikä Esse päässyt vaarallisille paikoille vaikka saivat 3 maalia tehtyä.

Tämän päivän otteluun lähdettiin haastavista lähtökohdista, sillä 5pelaajalle tämä peli oli kolmas peli kolmeen päivään. Otteluiden siirtymisen vuoksi aiemman viikonlopun VPS peli siirtyi eiliselle ja tuolta reissulta ei paljon kerrottavaa jäänyt. Vaasan pelin valmistautuminen oli haastava sillä perjantain vuoksi aikataulu lija-autolla siirtymiseen oli tiukka. Perille päästyä selvisi ettei kentällä ole WC tiloja lainkaan ja osalla pelaajista isompi hätä. Ei auttanut, kuin etsiä lähin wc ja tästä johtuen saatiin kunnolla lämmöt käyntiin 15min ennen ottelua. Vaasan matkalla poikien peli jäi kyllä linja-autoon eikä joukkue päässty missään vaiheessa täysin pelin sisään. Hyviä yksittäisiä hetkiä pelissä onnistuttiin saamaan, mutta muutoin oma peli ei käynnistynyt lainkaan. Vastustaja pyöritti peliä ja hallitsi kenttää lopulta 7-0 voiton arvoisesti. Neljään vastustajan maaliin sai oma pelaaja syöttöpisteen, joka kertoi isoista virheistä. Toisella puolikkaalla sinisissä pelannut vierasjoukkue sai luotua paremmin paikkoja, mutta pelillisesti ei päästy peliin mukaan. Reissu päättyikin yö myöhällä kotiutumiseen.

Sepsiä vastaan peli lähti hyvin käyntiin, vaikka pallollisen otteen ottikin alussa vastustaja. Hyvän pelin pelannut Anette pääsi vapauttamaan jo ottelun alkupuolella Sakun ensimmäisen kerran maalintekoon, eikä Saku paikasta epäonnistunut. Tilannetta edelsi hyvä ja nopea puolenvaihto keskikentän kautta painottomalle puolelle. Ei kerennyt paljon peli vanhentua, kun Saku oli toistamiseen maalinteossa vastustajan odotellessa paitsiovihellystä, jota ei kuitenkaan ollut. Näin ollen 2-0 ja helpottava toinen maali. Joonas oli ennen peliä vannonut tekevänsä maalin tänään ja tuo tahtotila myös näkyi pelissä. Joonas pistikin oman shown pystyyn laittamalla ensin kulman jälkitilanteesta pallon ylänurkkaan ja tilanne 3-0. Hetkeä myöhemmin kulman päätteksi Joonas puski tilanteen 4-0. Hetken ajan päästä Joonas oli vahvasti rakentamassa seuraavaa maalia ja hyvän tempokuljetuksen päätteeksi ajoitti syöttönsä Toukon juoksulinjalle, joka pisti tilanteeksi 5-0. Vaikka maaleja ei tullut enempää, niin ensimmäisellä puolikkaalla maalipaikkoja oli useita. Touko pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta laukaus yli maalin. Tämän lisäksi Antti näytti jo tekevän illan hienoimman maalin hirmuisella sisäänpäin kiertävällä vedolla, mutta pallo osui ihan kulmaan ylärimaan ja kimposi maaliviivan läheisyyteen. Valmentaja ehti jo mielessään tuulettaa upeaa vetoa.

Toinen puoliaika lähti samoissa merkeissä käyntiin ja tilanteita tuli paljon. Joukkue pääsi useaan kertaan pelamaan pallon keskustaan tyhjään tilaan, joista päästiin laittamaan murtavia syöttöjä linjan taakse. Toukolla olikin toisella puolikkaalla useita paikkoja tehdä lisämaaleja, mutta liekkö häntä jännittänyt valmentajan kanssa tehty diili. Touko löi ennen viikonvaihteen 3peliä valmentajan kanssa vetoa 4maalista noissa peleissä, ja tuo taisi painaa liikaa eikä maaleja tullut. Myös Sakulla oli pari paikkaa lisätä lukemia vielä, mutta vastustaja onnistui lopulta blokkaamaan vaarallisimman paikan pois. Joka tapauksessa joukkue onnistui murtautumaan todella hyvin tänään linjan taakse ja ei olisi ollut vääryys, vaikka lukemat olisivat olleet 10-0, mutta viimeistely ei tänään ollut parasta. Hyvä peli vaikka lopussa jalat alkoivatkin painamaan. Ehkä tarjoilu oli tänään otettu mukaan eiliseltä pysähdykseltä. Kuvassa joukkueen iloiset tarjoilijat Touko ja Matias:D

Ensi viikolla on osalla taas luvassa rankka viikko kolmen pelin merkeissä. B-pojat pelaavat ensi sunnuntaina Närpiössä ja kausi päättyy 17.9 Pietarsaaressa.