Helsinki Cup 2022
P09Julkaistu: 15.07.2022 18.07

Helsinki Cup 2022

Nollaysit Helsinki Cupissa

Kauan odotettu päivä koitti sunnuntaina 10.7, kun Nollaysit matkasivat taustajoukkoineen junalla kohti perinteikästä Helsinki Cup-turnausta. Kyseessä on yksi Euroopan suurimmasta juniorijalkapalloturnauksista, johon osallistuu vuosittain yli 20 000 pelaajaa ympäri maailman.

Matkalla oli pelillisten tavoitteiden lisäksi ennen kaikkea tavoitteena joukkueen ryhmäytyminen yhdessä olon kautta. Neljä yötä hotellissa, yhteiset ruokailut, aamulenkit, siirtymiset, pelit ja erilaiset aktiviteetit loivat hyvän pohjan tälle. 20 pelaajan ryhmä tarkoitti myös sitä, että pelisäännöt yhteiselle matkalla piti olla kunnossa, jotta hommat pysyisivät taustajoukkojen näpeissä. Hyvin tästä myös selvittiin.

Maanantain pelien jälkeen joukkue matkasi porukalla iloitsemaan Linnanmäen laitteisiin. Tiistai avattiin maauimalassa. Hyppytorni oli kovassa käytössä pelaajien esitellessä toinen toistaan upeampia hyppyjä. Osa viihtyi hyvin myös koripallo- ja beachvolleykentillä. Illalla pelin jälkeen joukkue osallistui turnauksen suureen avajaiskulkueeseen Helsingin keskustassa. Melua ja möykkää ei tästä kulkueesta uupunut. Kajahtivat siellä rytmikkäästi myös Ysikaks-huudot. Keskiviikkona puolestaan oli vuorossa lauttamatka Korkeasaareen. Ennen torstain viimeistä peliä ehdittiin vielä kauppakeskuksen vilkkeeseen ja vilinään mukaan.

Itse jalkapalloilun osalta joukkue osallistui turnauksessa 13-vuotiaiden poikien harrastesarjaan. Kaikki vastustajat olivat ennalta meille tuntemattomia, joten oli mielenkiintoista lähteä otteluihin, kun ei ollut käsitystä vastustajien voimasuhteista. Alkusarjassa joukkueella oli viisi ottelua, joiden jälkeen luvassa oli yksi sijoitusottelu.

Joukkue sai pelit hyvin käyntiin ja onnistumisia tuli pelaajille laajalla rintamalla. Alkusarjan päätyttyä voittosarake näytti viittä peliä yhtä monessa ottelussa.

Tulokset:

Ysikaks Nivala - Ponnistus/valkoinen 12-2

Ysikaks Nivala-KOPSE/musta 2-1

Ysikaks Nivala-LePa/keltainen 4-1

Ysikaks Nivala-TuPS/KP-75 YJ 3-0

Ysikaks Nivala-LoPa/sininen 1-0

Lohkovoiton varmistuttua selvisi, että viimeisessä ottelussa vastaan tulisi myös puhtaan pelin joukkue GrIFK/white. Etukäteen tiedettiin, että edessä olisi varmasti turnauksen kovin ottelu. Onnistumisten jälkeen joukkueen usko omaan tekemiseen oli korkealla tasolla ja myös viimeiseen otteluun lähdettiin päättäväisin mielin. Lopputuloksena hieno 4-2 voitto Ysikakkoselle. Pelin jälkeen joukkue riemuitsi ansaitusti hienosti sujuneesta turnauksesta ja sai myös mitalit kaulaansa.

Torstai-iltana edessä oli junamatka kohti kotiseutua. Turnausmatka oli kaikin puolin onnistunut, mutta väsy painoi kieltämättä jo matkamiesten jaloissa. Illalla kaikki painoivat varmasti hyvillä mielin päänsä omaan tyynyynsä, omassa tutussa sängyssä. Tätä reissua muistellaan vielä vuosien päästäkin.

Iso kiitos matkaamme tukeneille sponsoreille! Ilman teitä, tämä ei olisi ollut mahdollista.

Wilbert Oy, Nivalan Järvikylän osuuspankki, Nivalan teollisuuskylä, Nostopalvelu M.Vähäsöyrinki Oy, Metsänhoitoyhdistys Pyhä-Kala, Leden Group Oy, HaSa, Pro Estore Oy, Best Glass Oy, Abo Wind Oy, Suunnittelu Laukka Oy, La PiPe Oy, Mecapinta AQ , Mecanova Oy, Joki-Pohjanmaan Osuuspankki, Scanfil EMS Oy, Koivusaari Oy, Peltisepänliike M. Paakki Oy, S-Market Nivala, Nivalan konevaruste


Joukkueen uusimmat uutiset